9 Μαρτίου 2016

Η κυρία Νίκη φεύγει (Νήπιο)


Η Παρασκευή θα είναι η τελευταία μέρα της δασκάλας μας στο νήπιο, αφού διανύει ήδη τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και θα πάρει άδεια μητρότητας.

Η Μαρκέλλα έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην δασκάλα της την κυρία Νίκη. Και από κουβέντες που κάνω με μαμάδες την ώρα που περιμένουμε να σχολάσουνε, πολλά παιδάκια την αγαπούν ιδιαίτερα την κυρία Νίκη.

Θες που είναι από την Μακεδονία και τα μισά γονίδια της κόρης μου το αντιλαμβάνονται; 
Θες που κάνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά με τα παιδιά και πάει τα πάντα "ένα βήμα παρακάτω";
Θες που είναι χαμογελαστή και χαρούμενη κι εκείνη σαν μικρό παιδί;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος είμαι πολύ χαρούμενη που η πρώτη επαφή της Μαρκέλλας με το σχολείο έχει τόσες καλές υποδομές.

Μας ενημέρωσε λοιπόν η κυρία Νίκη πως θα σταματήσει την Παρασκευή και πως αν θέλουμε να της μιλήσουμε οι γονείς πριν φύγει θα είναι διαθέσιμη συνέχεια.

Όπως καταλαβαίνετε δεν ήθελα και πολύ και μάλιστα άμεσα δήλωσα πως θα ήθελα να μιλήσω μαζί της. Όχι για να της πω εγώ, αλλά για να μου πει εκείνη πως βλέπει το παιδί, αν πρέπει να προσέξουμε κάτι, ξέρετε όλα αυτά που αγχώνουν τους γονείς και ειδικά τις μαμάδες.

Την άφησα λοιπόν να μου πει και η αλήθεια ήταν πως φούσκωσα σαν παγόνι.

Μου μίλησε για ένα ώριμο παιδί που φαίνεται πως έχουμε κάνει σοβαρή δουλειά μαζί του, αφού η Μαρκέλλα δεν πήγε ούτε παιδικό, ούτε προνήπιο. Δεν την φοβάται καθόλου για το δημοτικό και γενικά την βρίσκει πολύ εντάξει. Εκτός μου είπε όταν την πιάνει ο ενθουσιασμός κι εκεί δεν έχει ούτε χέρι να σηκώσει για να μιλήσει, ούτε πόδι. χαχα

Ένιωσα πολύ περήφανη για το μικρό μου μαμούνι και λίγο στεναχωριέμαι που θα μας φύγει η κυρία Νίκη. 

Της εύχομαι μια καλή τελειόμηνη εγκυμοσύνη, μια εύκολη (όσο γίνεται) γέννα και υπόσχομαι όταν ανέβω στα πάτρια εδάφη να της τηλεφωνήσω για να πιούμε καφεδάκι.

Σ'ευχαριστούμε κυρία Νίκη. Για όλα

μαμά Σοφία και Μαρκέλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου